Историска промена на Фејсбук – кога ќе се логирате ќе нема лозинка, туку ќе го сторите ова

Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата препознавање на ликот, поради подобрување на безбедноста на корисничкиот профил.

Според извештаите, функцијата во моментов се тестира. Наводно, оваа функција е тешка за хакнување.

Во моментов нема многу детaли за технологијата која се користи и нејзина имплементација, а Фејсбук сe уште се нема офоцијално изјаснето кога оваа опција ќе пристигне до корисниците