(ВИДЕО) Кој телефон е побрз? iPhone 8 Plus или Galaxy Note 8

iPhone до сега беше подобар во single core, a Android телефоните во multi core тестовите во benchmark апликациите, но кој модел е побрз?

На овој тест, меѓутоа, Samsung Galaxy Note 8 се покажа како подобар „тркач“ во дуелот со iPhone 8 Plus моделот.

Тестот на брзина покажа дека Note 8 во вкупните мерења имал предност од шест секунди во однос на својот ривал.