Забава Занимливости

10 беспрекорни трикови кои ќе ве направат „мајстор“ за бакнување

„Мајсторството“ на добариот бакнеж воопшто не е лесно. Потребни се многу тренинзи, смиреност, самодоверба, прецизност и шарм. Некои луѓе имаат природен талент за бакнување, но на други не им оди баш така лесно.
За да станете вистински специјалисти во бакнувањето, видете кои техники треба да ги совладате:

1. Освежете се себеси. Прво треба да го освежите вашиот здив, па бакнежот да биде исто така пријатен и за вашиот партнер.

2. Вистинскиот момент. За да ги „стресете“ колената на вашиот/та партнер/ка треба да процените кој е вистинскиот момент за да го/ја бакнете.

3. „Работете“ со очите. Вашите очи треба да „разговараат“, да заведат, да пленат пред да го/ја бакнете вашиот/та партнер/ка.

4. Не брзајте. Бакнувањето е интимен гест каде што треба да се фокусирате на моментот и радоста. Заборавете на светот околу вас.

5. Бидете внимателни со јазикот. Не мора да одите премногу длабоко. Ниту, пак, треба да биде нестрасен. Границата е тенка. Вежбајте пред огледалото. Едно од најомразените нешта е длабокото навлегување на јазикот во устата на партнерот.

6. Бидете спонтани. Колку поспонтан е бакнежот толку е поубав.

7. Контрола на плунката. Една од најодвратните работи во бакнувањето е присуството на многу плунка. Не е потребно објаснување зошто.

8. Вклучете го целото тело во искуството.Притиснете го партнерот кон вашето тело, движете ги рацете на грбот, вратот, половината. Ова ќе ја зголеми вашата интимност.

9. Запознајте се со ерогените зони на партнерот. Додека се бакнувате, можете да ги стимулирате со рацете или јазикот.

10. Допирајте ја косата. Ова ја зголемува интимноста и го прави бакнежот бесконечно совршен.