Забава Занимливости

И такво чудо бидна: Александрово оро со мотиви од античка Македонија (ВИДЕО)

Македонците во Мелбурн, Австралија направија преработка традиционалното оро со античко-македонски мотиви и кореографија. Кореографијата е дело на Аце Петровски, а режијата на Јордан Митев.

Александрово оро

Александрово оро со мотиви од античка МакедонијаМакедонците во Мелбурн, Австралија направија преработка традиционалното оро со античко-македонски мотиви и кореографија. Кореографијата е дело на Аце Петровски, а режијата на Јордан Митев.

Geplaatst door World Macedonian Congress – Светски Македонски Конгрес op Vrijdag 6 mei 2016