Култура Музика

(ВИДЕО) Амазон Бенд од Виница со прв видео кавер на песната „Списак разлога“ од групата Ван Гог

Амазон е музичко дуо од Виница составено од Мартин Атанасовски – вокал и гитара и Васко Велинов – Клавијатура. Активни се со свирки по ноќни барови и дискотеки низ Македонија. Ова е нивниот прв видео кавер на песната “Списак разлога” од групата Ван Гог.

За аудиото, мастерингот и едитирањето на видеото се погрижи Петар Хаџиев а видеото е дело на Дарко Тошиќ.

ПортаМК секогаш е тука да ја следи Македонската сцена и да дава поддршка на сите, само напред.