Балкан Занимливости

Авионот на Тито сѐ уште е во возна состојба и воодушевува (ФОТО+ВИДЕО)

Јосип Броз Тито за време на своето владеење имал омилен авион со кој одел на сите далечни патувања, најчесто во Африка и Индија.

По неговата смрт тогашните власти решиле да го продадат на австрискиот магнат Ditrih Matešica кој вложил неколку милиони евра да го реставрира и да му даде нов живот.

„Douglas DC-6B“ сега плени со својата елеганција каде и да се појави.