Македонија Случувања

Автопатот Демир Капија- Смоквица- вистинско инженерско ремек дело (ГАЛЕРИЈА+ВИДЕО)

Финишира автопатот Демир Капија- Смоквица, едно од најголемите градежни достигнувања што Македонија ги памети до денес.

Автопатот кој наскоро ќе биде уштен во употреба е во должина од 28,2 километри, инвестиција вредна 217 милиони евра.

Фотографиите и видеото кое го објавија од грчката компанија „Актор”, која беше изведувач на работите на автопатот, е доказ дека се работи за вистинско инженерско ремек дело.

[justified_image_grid title_field=off caption_field=off caption=off mobile_caption=off caption_match_width=no v_center_captions=off custom_fonts=no gradient_caption_bg=no show_text_before=no show_text_after=no wrap_text=no load_more=off]

https://vimeo.com/215479212