Кичево Случувања

Во Кичево и оваа година ќе се организира „Бадникова поворка“ – Повик за пријавување на дечиња

Почитувани верници!

Во овај прекрасен ден посветен на воведението на Пресвета Богородица (ПРЕЧИСТА) ве инфодмираме дека,и оваа година,како и претходните,во организација на храм св,апостоли Петар и Павле,се започнува со подготовките за одржување на БАДНИКОВАТА ПОВОРКА 2019,со која децата од нашиот град,радосно пеејќи ја песната Вечниот Бог по улиците на нашиот град ја објавуваат радосната вест за РОЖДЕСТВОТО ХРИСТОВО.

Организациониот одбор ги повикува родителите и нивните деца учесници во досегашните поворки,а и оние кои оваа година сакаат со своето присуство да ја збогатат нашата манифестација,да повелат во просториите на нашата гратска Црква во Недела. 09-12-2018,во 12.оо часот,како би почнале со подготовките и организацијата за одржување на овогодинешната БАДНИКОВА ПОВОРКА 2019.

Од срце ви благодариме,и на сите кои го празнуваат денешниот празник им честитаме куќна слава со желби за добро здравје,мир и благосостојба во секое семејство во нашиот град,по молитвите на Пресвета Богородица.

Кичевска Парохија