Забава Занимливости

Може ли бојлерот да ве убие доколку е вклучен додека се бањате?

Со оглед на тоа дека казанот од бојлерот е под притисок и напон кога водата се грее, најпаметно е да го исклучите додека се бањате.

Бојлерот не може да ве убие кога е исклучен бидејќи тогаш струјата не доаѓа до грејачот и не може да експлодира, вели познат електричар.

До струен удар доаѓа ако за време на бањањето е вклучен бојлерот кој има лошо заземјување.