Кичево Случувања

Прашање до метео експертите: На голем круг по западна Македонија – Само Кичево нема снег, зошто?!

Поминавме речиси секое поле, котлина, мавровско, дебарско, битолско, демир хисарско, … бродско – и забележавме снежната покривка дека е застапена доста солидно, но ние како Кичевчани имаме едно прашање до метео експертите – Што се случува со фактот дека снегот го заобиколува градот Кичево, ако може некој по стручно да одговори бидејќи сведоци сме и ние и самите жители дека на сите излези токму од градот на неполни 3км провејува снег, а веќе на добри 5 до 7км веќе снежната покривка е формирана.

Ќе му се израдуваат ли конечно најмладите зимава на снегот кај нас??