Временска прогноза Случувања

До кога со дождовите во нашиот регион?

Денес 10.06.2018 Недела, времето ќе биде малку посвежо, а потоа до среда дневните температури ќе бидат во пораст. Од четврток повторно ќе биде постудено за нијанса. 

Вредноста на УВ индексот ќе изнесува 7. Дневната температура ќе се движи од 20 до 32 степени.

До Среда условите за нестабилност ќе се претежно во западните делови но ќе бидат намалени.

Од Среда се очекува повторно нестабилно време со пороен дожд и грмежи.