Култура Музика

Со „Ѓурѓевдан“ на зурла нашиот Џељо Дестановски ги освои симпатиите во Србија на TV Grand

Нашиот Џељо Дестановски од Македонија ги освои симпатиите на Србите преку неговата добро позната зурла.

Како што најавивме беше специјален гостин од Македонија во популарното ТВ Гранд шоу, каде покрај своите изведби на „Мерак зурла“ ја одсвири и „Ѓурѓевдан“ која доживеа доста аплаузи и овации..

Видеото може да го прегледате подолу, уживајте: