Балкан Македонија Случувања

Нашиот познат зурлаџија Џељо Дестановски ќе биде специјален гостин на „TV Grand“ во Србија

Џељо Дестановски е најпознатиот зурлаџија во моментов во Македонија, кој соработува скоро со сите пејачи и групи кај нас.

Секаде каде што се слуша звукот на зурлата, го има него. Има издадено неколку свои композиции, свири на свадби, посетува фестивали, успешно момче кое чекори по вистинскиот пат на вистинскиот инструмент „зурлата“ која за него е нешто свето!

Џељо инаку е вработен и во Ансамблот за народни игри и песни на Македонија „Танец“ .

Како резултат на неговите успеси и надалеку познат квалитет доби официјална покана во големото шоу „Гранд Магазин“ во Србија на Гранд ТВ каде на 28-ми Мај – Понеделник ќе биде специјален гостин претставувајќи го нашиот Македонски мелост, покрај одличниот оркестар на Борко.

Неговите најнови ора можете да ги проследите подолу, уживајте! 🙂