Македонија Случувања

Експлозија во „Сувенир“ од Самоков – Македонски Брод, повредени нема

Во фабриката за муниција во Самоков, Општина Македонски Брод, има пожар во еден магацин.

На терен интервенираат пожарникари од ТППЕ Македонски Брод.

Во моментов пожарот во Самоков е ставен под контрола и се прават напори пожарот да не се прошири на околната шума и останатите објекти.

Извор: ЦУК