Кичево Случувања

Во Кичево се појави чуден штурец, каков што не сме виделе?! (ФОТО+ВИДЕО)

До нашиот портал стигнаа фотографии и видео запис од редок вид на штурец, пронајден на отворен простор во ливада..

Неговите движења се карактеризираат со звуци препознатливи на штурците во овој период, така што немаме дополнителни информации дали се работи за отровен вид или нешто друго…

Погледнете го видеото: