Мобилни уреди Технологија

Заразени апликации во „Google Play Store“, избришете веднаш доколку имате некоја од овие

Гугл предупредува дека 145 апликации од „Google Play” се заразени со вирус, кои би можеле да го заразат вашиот компјутер кога ќе го вклучите мобилниот на него.

Вирусот не може да му наштети на Андроидот, но може да му наштети на вашиот компјутер. Тој ги следи ударите на тастатурата и така ги открива тајните податоци како што се броеви на кредитни картички и лозинки.

Се работи за следните апликации:

Baby Room, MotorTraiL, Tattoo Name, Car garage, Japanese Garden, House Terrace, Skirt Design, Yoga Meditation, Shoe rack, Unique T-shirt, Mens Shoes, TV RuanG TaMu, Idea Glasses, Fashion Muslim, Bracelet, Clothing Drawing, Minimalist Kitchen, Nail Art, Ice cream stick, Roof, Children Clothes, Home Ceiling, PoLa BaJu, Living room, Bookshelf, Knitted Baby, Hair Paint, Wall Decoration, Painting Mahendi, Bodybuilder, Couple shirts, Unique Graffiti, Paper flower, Night gown, Wardrobe Ideas, Dining table, Gymnastics, Use Child, Window Design, Hijab StyLe, Wing Chun, Fencing Technique.