Свет Случувања

За 30 секунди ги оштетија Apple 27.000 долари – без оружје, без насилство (ВИДЕО)

Разбојништвото кое беше снимено на безбедносните камери од еден од продажните центри на Apple се случи во работно време, кога во продавницата имаше многу муштерии.

Без закани по живот со оружје и било какво друго насилство, крадците го „олеснија“ продажниот центар за 27.000 долари крадејќи лаптопи и паметни телефони. За кражбата им беа потребни не повеќе од 30 секунди.