Живот Кичево Култура

Кичевчанката Ангела е една од најдобрите три по Англиски јазик во државната матура

Иако англискиот јазик е многу присутен во нашето секојдневие на различни начини, сите темелно се подготвувале за финалниот испит. Трите ученички наскоро ќе станат бруцоши, Тамара на МИТ во Масачусетс, Ангела на ФЕИТ, Сања на Правен факултет 

Дека без труд не постои успех, потврдуваат Тамара, Ангела и Сања, трите матурантки што постигнаа најдобри резултати по англиски јазик на годинашната државна матура. Иако англискиот јазик е многу присутен во нашето секојдневие на различни начини, сите темелно се подготвувале за финалниот испит. Трите ученички, кои наскоро ќе станат бруцоши, го делат истиот став – неопходен е континуитет во учењето.

Повеќе за нашата сограѓанка и за останатите студентки, како и за нивните достигнувања прочитајте на официјалниот линк од Факултети со кликање ТУКА