Македонија Случувања

Кичевската касарна денес го прослави 21 мај денот на единицата (ГАЛЕРИЈА)

На денешната воена свеченост припадниците на бригадата за логистичка поддршка (брЛП) и припадниците на 4. механизиран пешадиски баталјон го одбележаа 21-ви Мај,во кичевската касарна Чеде Филипоски – Даме го одбележаа денот на единицата и значењето на логистичките единици во Армијата на Република Македонија. За најдобра единица од составот на баталјонот е прогласен првиот вод од првата чета кој го доби пехарот и знамето за најдобра единица.

[justified_image_grid title_field=off caption_field=off caption=off mobile_caption=off caption_match_width=no v_center_captions=off custom_fonts=no gradient_caption_bg=no show_text_before=no show_text_after=no wrap_text=no load_more=off]