Забава Занимливости

Кинеско чудо: Спуштаа ролетни бидејќи кинеската камера зумира максимум! (ВИДЕО)

Компанијата „Big Pixel ја направи оваа панорама од дури 195 милиони пиксели

Луџази, познатиот дел од градот Шангај, е еден од најголемите финансиски центри во светот, а сега неговата спектакуларна панорама може да се види со повеќе детали од било кога. Big Pixel ја создаде оваа панорама од 195 милиони пиксели.

Создавањето на оваа панорама беше исклучително тешко, а фотографирана е од кулата Орјентал Прл со височина од 230 метри.

Панорамата е создадена за 3 месеци, а сега е третата најголема  слика во светот и најголемата слика за Азија од кога постои.

На неа можат да се видат и најмалите детали.