Култура Филм

Краткиот македонски филм „Dogs of War” во трка за прво место на интернационален фестивал “My Rode Reel” :

 

Краткиот филм „Dogs of War”  е единствениот претставник од Македонија и се натпреварува за прво место на најголемиот интернационален натпревар за краток филм „My Rode Reel” , организиран од компанијата RODE.

Филмот е драма во која се зборува за изборот помеѓу чесност и материјализам – изборот е очигледен. На разбојник фатен на сред ограбување патрола, единствениот начин да се спаси е да го изманипулира својот поранешен колега.

Инаку, гласањето за избор на најдобар филм трае до 5 септември и се врши на линкот https://www.rode.com/myrodereel/watch/entry/6078 . На овој линк воедно може и да се погледне филмот.

Во моментов „Dogs of War”  е на 3. место од вкупно 1616 филмови од цел свет.