Кичево Култура

Утре Божествена литургија во чест на Успение на Пресвета Богородица

28.08.2018 Вторник.
Света Божествена литургија во чест на Успение на Пресвета Богородица со почеток од 07.30 часот – храм Св.Апостоли Петар и Павле Кичево

Ќе молчиме браќа и сестри во Христа Бога,ќе молчиме пред величието на Пресвета Богородица,ќе молчиме бидејќи наштие земни јасици немаат толку величенствени и славни поими со кои би изразиле пофалба и благодарност на онаа која постојано,одново и одново молитвено не покрива пред својот син и наш Господ ,Исус Христос,а Тој пак по нејзините молитви ни дарува бесконечни и вечни добра,сега, секогаш и за секогаш.

АМИН..