Живот Забава

+18: Мажите само се фалат, а жените двојно повеќе практикуваат анален секс!

Истражување направено во 2010. година дојде до заклучок дека дури 40% од жените во доба од 20 до 24 години пробале анален секс, што е значаен пораст во однос на резултатите од студија направена во 1992. година, кога тој вид на секс го пробале речиси 16% од жените.

Двојно е зголемен бројот на жените од 20 до 39 години, кои во последната година од истражувањето пробале анален секс.

Новото истражување од компанијата „SKYN Condoms“ од 2017. година, направено со 3.000 сексуално активни миленички, покажува дека аналниот секс го применуваат 36% од жените и 15% од момците. Во превод, секој втор е анално активен.

На оваа бројка допринесува и податокот дека на сајтот „Pornhub“ од 2009. до 2015. година пребарувњето на зборот „анал“ пораснало за дури 120%.