Култура Музика

Мирослав Мирчески од Кичево со своја трета песна (ВИДЕО)

После супер хитовите „Моја Мирјана“ и „Мила врати се“ кои се доста слушани по радио станиците Мирослав Мирчески конечно во етерот блесна со својата нова нумера – трета по ред „Да те преболам

Текстот е дело на Стефан Симјаноски, за музиката се погрижи Дамјан Стојаноски, додека аранжманот на песната го направи маестро Златко Миладиноски.

Мики важи за еден од помладите пеачи негуватели на Македонската песна, покрај своето музичкото школување во државното музичко училиште во Битола.

Уживајте…