Здравје Македонија Случувања

Мајката на Мери од с.Цер (Кичевско) моли за ќерката, потребна и е нашата хуманост, да стане од инвалидска количка! (ФОТО)

Здраво хумани луѓе ширум светов!

На Мери Тошевска (Китеска) и е потребна нашата помош, како што дојдовме до информација од нејзината мајка која е по потекло од с.Цер Кичевско направена е магнетна резонанса на глава и р’бет.

Од Турција добиен е одговор дека воопшто не се работи за мултиплекс склероза туку за повреда на р’бетот. Заради ова Мери добива повик од УК Тракија од Едрене Турција за целосно испитување и за изведување на хирушки зафат кој ќе ја крене на нозе и повторно ќе може да функционира самостојно и без помагала.

За оваа цел на Мери и се потребни 10.000€ кои ние треба да и помогнеме да ги собере.

Ајде како и секогаш да ја покажеме нашата хуманост. Да и помогнеме на Мери да ја фрли инвалидската количка и да застане на свои нозе.

Во тек е процедура за добивање на броеви за донирање, а во меѓувреме да не губиме време и да помогнеме колку што можеме.

Во прилог се денарската и девизната сметка од Мери

-Денарска Сметка
Мери Тошевска
210700000644798
НЛБ Банка АД Скопје

-Девизна Сметка
Meri Tosevska
Ul.Partizanska Br.55/4-1, Bitola
IBAN Code MK07210501725644502
NLB BANKA AD SKOPJE
Majka Tereza Br.1
MAKEDONIJA
SWIFT TUTNMK22

Би Ве замолиле секој од вас да го сподели овој пост на својот профил, со цел да се рашири оваа вест, кој би бил во можност да придонесе..