Временска прогноза Македонија Случувања

Надпросечно високи температури неколку денови, потоа сув студ

Максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 9 до 18 степени.

Од денес 26.10 под влијание на јужно воздушно струење ќе има значително затоплување на времето па така во следните денови температурите ќе бидат натрпосечно високи и ќе се искачуваат во интервалот од 19 до 25 степени, времето ќе биде сончево повремено со умерена локална облачност.

Во недела доцна попладне и навчер особено на југоисток ќе има услови за слаб локален дожд.

Ќе започне да дува јужен и југозападен ветер кој ќе засилува на интензитет.

НАПОМЕНА: Температурите во текот на следните дсенови ќе бидат дури за околу десеттина степени повисоки од нормалните.