Свет Случувања

Реализиран најдолгиот авионски лет без паузи – еве колку се леташе од Сингапур до Њујорк

На авионот од првиот лет без паузи на најдолгата комерцијална авионска линија за да прелета од Сингапур до Њујорк му беа потребни 17 часа и 52 минути, пред успешно да слета на њујоршкиот аеродром.

При овој прв револуционерен комерцијален авионски лет, авионот „во еден здив“ прелета над 15.000 километри. Оваа авионска линија Singapore Airlines повторно ја пушти во употреба откако ја укина пред пет години бидејќи не им беше исплатлива.

Авионот од летот SQ22, со 150 патници и 17-член екипаж, слета во Њујор во 05:29 часот по источноамериканско време.