Случувања Спорт

Го имаме ли најмоќниот тренерски говор во 2018 година? (ВИДЕО)

Филип Дехес, тренер на Дарја Касаткина, во финалето на турнирот во Москва одржа еден од најинспиративните говори во текот на оваа тениска сезона…

Русинката губеше со 2:6 и 1:4 од тенисерката од Тунис, Онс Жабур, за потоа на теренот да се симне Дехер…

„Уште си во мечот, имаш десет минуити да пронајдеш решение. Што мислиш ти? Немој да мислиш дека е невозможно. Во мечот си. Сервираш, играме, како се чувствуваш? Дај ми нешто конкретно” – рече Дехес и продолжи:

„Даша, слушај ме, овој меч не е готов. Ако ти мислиш дека е, да ја смениме работата и јас и ти. А јас не сакам да ја менувам работата, сакам да останам овде и да ја освојам титулата заедно со тебе. И ќе го направиме тоа затоа што же го играш секој поен на ист начин. Докажи си самата на себе дека ќе се бориш до крајот. Ова е најтешкиот предизвик во твојата млада кариера”.

Русинката победи со 2:1 во сетови (2:6, 7:6 и 6:4), за втора титула во кариерата, а еве како изгледаше говорот…