Забава Занимливости Свет

Ова се најопасните и најекстремните железници во светот! (ВИДЕО)

Оваа листа се состои од 12-те најопасни и екстремни железници во светот! Од железници во длабоки клисури и вертикални шини, до 100-годишен железнички мост изграден на море.

Ова се некои од најубавите, најневеројатните и екстремните железнички патеки на светот.

Овие железници нудат смело искуство за оние кој ќе се возат на нив. Возовите поминуваат низ најопасните железнички пруги на нивниот патување.

Сепак, некој можеби ужива во нивната сценска убавина додека патуваат со нив.