Кичево Македонија Случувања

АМСМ Инфо: Густа магла од крак Маврово-Кичево како и на повеќе места / Забрана за сообраќај Ресен – Охрид

СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани, по влажни коловози.

НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ:Намалена видливост 30 – 50м поради магла има на планинскиот превој Буково и од крак Маврово до Бунец. Намалена видливост до 50м од крак Маврово до Кичево. Многу густа магла на патот Тетово – Шапка, видливост до 10м.

ИЗВЕСТУВАЊЕ:Регионалниот пат Р-2332 патен правец Ресен – Охрид (Отешево- Трпејца, преку национален парк Галичица) од 15.11.2018 до 01.04.2019 е затворен за сообраќај. Од охридската страна возилата со вкупна тежина до 3,5 тони можат да соообраќаат само до месноста „Kорита“.