Временска прогноза Македонија Случувања

Какво време не очекува цел Ноември!

Пред нас е сушен и натпросечно топол ноември

Под влијание на антициклон, и во наредниот период во државава времето ќе биде стабилно, суво и натпросечно топло преку денот додека наутро ќе биде студено и со појава на магла и на ниска облачност по одделни котлини..

Минималните температури на воздухот ќе се спуштаат во интервалот од -3 до 5 степени додека максималните дневни ќе се искачуваат во интервалот од 14 до 20 степени.

Со ова веќе се потврдуваат и месечните прогнози кои беа издадени за месец ноември во кои беше укажано дека пред нас е сушен и натпросечно топол ноември, но ваквите неповолни временски услови многу лошо ќе се одразат врз земјоделието.