Во последните 24 часа регистрирани се 40 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 549 тестови.

Истовремено, 11 пациенти се излекувани, а регистриран е и еден смртен случај.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 1.898.

Излекувани се 1378, а починале 111 пациенти.