Живот Здравје Македонија

На малиот Виктор му е потребна нашата помош за домашна терапија, да бидеме хумани!

 

Драги наши читатели и добронамерни луѓе ширум нашата држава и светот!

Да бидеме хумани и да спасиме млад живот!

Се работи за малиот Виктор Трајковски кој е роден на 26.08.2013 година од Тетово.

Како што успеавме да дознаеме детето се лекувало во одделот за хематологија и онкологија во ЈЗУ Клиника за Детски болести каде на Виктор примал дијагноза за „ALL“.

После долгиот едногодишен престој во болницата, лекувањето мора да продолжи во домашни услови со таблетарна хемотерапија. Терапијата е интензивна и бара посебен хигиенски режим и третман. 

Родителите Анче и Новица бараат помош за нивното синче, бидејќи неопходни се дополнителни финансиски средства како би можеле лекувањето успешно да го завршат.

Нашиот портал хуманитарно застанува зад нивната молба и упатуваме апел за помош на ова семејство – кој колку може!

За сега е отворен број за донации само за корисниците од VIP Оператор📞 143-479

Трансакциска сметка: 200002275958522

Име на банка: Stopanska Banka AD Skopje

Примач: Aneta Trajkovska

Цел на дознака: Za donacija na Viktor Trajkovski

За хуманите луѓе надвор од 🇲🇰: 

IBAN Code: MK07200001957125730

SWIFT: STOB MK 2X

Огромна благодарност до сите луѓе кои ќе пружат помош на било каков начин, за да може Виктор успешно да се излекува и да му се радува на животот! 🙏