Временска прогноза Македонија

НАЈАВА за нов циклон: Од среда поинтензивни врнежи од снег низ цела држава

Од среда територијата на нашата држава ќе биде под влијание на длабокиот циклон ДАВИД кој ќе се формира некаде над Јадранското Море, овој циклон ќе услови нови врнежи од снег над целата територија на државава.

Врнежите ќе бидат ПОИНТЕНЗИВНИ со што ќе дојде до позначително зголемување на снежната покривка и тоа некаде за 10 до 20 сантиметри на пониските места, понекаде и над 30 сантиметри додека пак на повисоките места и на планините истата ќе се зголеми дури и за 40 до 50 сантиметри, локално можно е и за повеќе.

На граѓаните а особено на возачите им препорачуваме да бидат крајно претпазливи поради зимските температури кој условуваат појава на голомразица но и поради поинтензивните снежни врнежи кој ќе ја зафатат нашата држава од среда и тоа под влијание на новиот циклон ДАВИД.

Подготви: Славчо Попоски /1tv.mk