Занимливости Македонија Музика

Македонскиот хит „Ој зарино Првасевдо“ преку убавините на „Кајмакчалан 2524 мнв“ (ВИДЕО)

Погледнете колку неверојатен е погледот од Кајмакчалан во зима и како изгледа црквата Св. Илија која се наоѓа на самиот врв, проследено со прекрасниот ангелски глас на нашата Ева!

Ој Зарино Првасевдо, Кајмакчалан 2524 мнв.

Кајмакчалан , Ниџе. (27.01.2019) Сред лута зима широко се отвори небо сино, со поглед кон Солунско поле на 2524 м.н.в. …со полни гради, гласно и од срце – Ој Зарино Првасевдо!

Geplaatst door Zarina Prvasevda op Maandag 4 februari 2019