Свет Случувања

Пилотска способност спаси повреден скијач на Алпите, тој мајсторски потег е вистинска лудост! (ВИДЕО)

Професионален скијач се здоби со сериозна повреда на Француските Алпи, така што мораше да почека спасувачка екипа која дефинитивно имаше тешка задача при изведување на потегот!

Бидејќи незгодата се случила на голема висина, спасувањето морало да се изведе од воздух, т.е со хеликоптер.

Пилотот и господ!? .. 

Речиси да го бакна со своето летало – повредениот скијач….

Целата сторија погледнете ја во следното видео, секоја чест ГОЛЕМ ЧОВЕКУ!