Македонија Случувања

Почина познатиот музичар Зоран Маџиров

Светски познатиот музичар Зоран Маџиров почина денеска.


Зоран Маџиров минатата година беше тешко повреден во сообраќајна незгода.

Во кома, Маџиров беше префрлен на Карил во Скопје, каде лекарите се бореа за неговиот живот. Сообраќајната незгода се случи на патот меѓу Струмица и Радовиш, каде Зоран Маџиров со својот автомобил удрил во цистерна која била превртена на патот.

Инаку, тој со своето семејство живее во Загреб, Хрватска. На светската јавност Маџиров и е познат како „ботл мен“, односно човекот кој свири на шишиња.