Свет Случувања

Погледнете како реагираа вработените во „Amazon“ на веста за покачување на платата (ВИДЕО)

Потпретседателот на „Amazon“ одговорен за оперативно работење, Дејв Кларк, соопшти дека компанијата од следниот месец ја покачува минималната плата на 15 долари за час за сите работници од САД.

Промената ќе опфати 250.000 вработени, вклучително и оние што работат со скратено работно време и луѓе вработени преку агенции за привремено вработување.

Кларк ја кажа веста за зголемување на платите пред стотици вработени во магацин во Јужна Калифорнија.

На социјалните мрежи се појави снимка од моментот, на која може да се види како вработените реагираат на убавата вест.