Забава Настани

„Porta.MK“ номиниран во три категории на овогодинешниот „Сајт на годината 2018“

Благодарение на успешната работа по скоро две години активност низ Македонскиот и меѓународниот етер, вашиот гратски информатор, кој ги застапува сите настани, случувања, занимливости, вашиот секојдневен пријател ПОРТА.mk се најде на овогодинешната манифестација за „Сајт на годината 2018

Нашиот портал е номиниран во три категории, и тоа за главната награда „Сајт на годината 2018“ (бр.118), „Најдобар забавен сајт“ (бр.29) како и за „Најдобар сајт за вести и информации“ (бр.44)

Гласањето е веќе започнато и ќе трае до 09.12.2018, така што секој поединец кој сака да учествува во гласањето тоа може да го направи едноставно со посетување на линкот ТУКА каде на предходно внесена валидна e-mail адреса – ќе ви стигне ЛИНК за потврда – кој ве носи директно на гласање, потоа може да распределите гласови за 3 сајтови, во секоја категорија со одбирање на порталот во полињата – каде има (2) ; (6) и (10) поени.

Прогласување за најдобрите сајтови ќе се одржи на 13.12.2018

Сајт на Годината е манифестација која по деветти пат во Македонија ги избира најдобрите веб сајтови во повеќе категории. Манифестацијата е организирана од Media Solutions и системот за онлајн реклами Keep An Eye.

Избор за Сајт на годината е проект кој има за цел да ги промовира, развива и поддржува интернет медиумите и севкупното интернет издаваштво во Македонија. Сајт на годината ги адресира сите прашања поврзани со електронскиот медиум и простор во Македонија.

Мисијата на оваа манифестација е да го подигне нивото на електронскиот медиумски простор во Македонија преку препознавање и наградувањае на најдобрите остварувања од разни области на електронското издаваштво и развој на интернет културата во Македонија.