Скопје Случувања

Прво па машко во 2019, да е живо и здраво!

Првото бебе кое пристигна на свет во новата 2019 година во Македонија е машко и се роди во Скопје.

Бебето е родено една минута по полноќ, во Клиниката за Гинекологија и акушерство при Универзитетскиот клинички центар во Скопје.

Тешко е 3.920 килограми, а долго 52 сантиметри.