Свет Случувања

Кога разбојник ќе реши да краде полициски автомобил – реална снимка (ВИДЕО)

Една од двете полицајки буквално ја исфрли од возачкото седиште. Двете се обидоа да го сопрат во намерата да го украде автомобилот, но не беа многу моќни во тоа. На припомош притрчаа и некои минувачи и други полицајци кои на крајот го совладаа разбојникот.

29-годишниот Овен Смит ја ограбуваше локалната бензиска станица кога таму случајно запре едно полициско возило со две полицајки. Она што се случуваше во моментите кога тој сакаше да се спаси од полициската патрола го имате на видеото од безбедносните камери.

Тој подоцна го призна нападот на полициски службеник и серијата други кривични дела.

Police officer dragged from car by robber

The moment a robber drags a police officer out of her patrol car.(Via BBC South East) bbc.in/2QimPxG

Geplaatst door BBC News op Donderdag 1 november 2018