Кичево Случувања

Ограбени две цркви во с.Брждани и с.Бигор Доленци

На 08.07.2018 година во 08,05 часот во Полициската станица Кичево, било пријавено дека во временски период од 01 до 08.07.2018 година во с.Бигор Доленци-кичевско, во црквата „Свети Антонио“, непознат сторител со употреба на погоден алат насилно ја отворил влезната врата, влегол внатре и од пултот за продавање свеќи одзел 500 денари, а потоа го напуштил местото на настанот. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

На 08.07.2018 година во 09,00 часот во Полициската станица Кичево било пријавено дека во временски период од 01 до 08.07.2018 година во с.Брждани, во црквата „Свети Никола“, непознат сторител со употреба на погоден алат насилно ја отворил влезната врата, влегол внатре и од пултот за продавање свеќи и иконите одзел 1.500 денари, а потоа го напуштил местото на настанот. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Извор: МВР