Кичево Случувања Спорт

Во Кичево одржана првата трка од шампионатот на Македонија на кружни патеки, ова се такмичарите и резултатите

Александар Георгиевски, Даниел Младеновски, Даниел Блажевски и Дарко Ангеловски се победници во соодветните класи на првата трка од Државниот шампионат на Македонија на кружни патеки која денеска се одржа во Кичево.

Георгиевски победи во првата дивизија со Југо, додека Младеновски со Хонда сивик беше најбрз во Дивизијата 2 од првенството (Е!+2000), а Даниел Блажевски во (Е1 – 2000).