Временска прогноза Случувања

Доаѓа силен дожд кон Кичево, вонредна временска прогноза

Во поголем дел од земјава времето е сончево и топло. Од пладневните часови има локален развој на нестабилна облачност со две поизразени јадра, од кои има појава на пороен дожд и грмежи. Едното се наоѓа помеѓу Куманово и Свети Николе, а другото североисточно од Кичево. Послабо изразено јадро има од Штип кон Неготино.

Движењето на облачните маси е слабо и во правец од североисток кон југозапад.