Македонија Случувања

Тунелите Демир Капија – Смоквица без електрична енергија неколку денови

Од ЕВН е најавено дека денес 03.10.2018 година напојувањето на тунелите на патот Демир Капија – Смоквица од страна на Демир Капија ќе биде исклучено неколку денови. Од оваа причина напојување ќе има само од страна на Удово.

Доколку дојде до прекин во напојување од двете страни сообраќајот на автопатот Демир Капија – Смоквица во двете насоки ќе се одвива под посебни услови во тунелите. 

ЦУК