Свет Случувања

ЧУДО: Падна снег на Хаваи, никогаш нема паднато на националниот парк Полиполи (ВИДЕО)

За првпат во историјата снег падна во националниот парк Полиполи. Полиполи е прекриен со снег.

Никогаш во историјата не паднал снег на волку мала надморска височина“, соопшти американската Агенција за земјиште и природни ресурси.

Силни ветришта, дожд, високи бранови, па дури и снег ги погоди Хаваите вчера и денес.

Си-ен-ен јавува дека снег паднал на Мауи, а според прогнозите се очекува и на некои други делови на островите.