Култура Македонија Случувања

Светски ден на културната разноликост во Охрид

Студенти и професори од преку 15 земји петти пат ќе го одбележат Светскиот ден на културната разноликост денеска напладне на плоштадот во Охрид.

Предвидени се презентации на народни носии, танци, песни и национални јадења.

културна разноликост

Одбележувањето на Светскиот ден го организираат студентите на Универзитетот „Св. Апостол Павле“.