Балкан Временска прогноза Случувања

Темни облаци над Балканот, ветар во Хрватска корне дрва, во Босна снег! (ВИДЕО)

Изненадувачки силна бура денеска дува на широкото подрачје на Сплит, каде орканските удари на ветерот достигнуваат брзина до 122 km/h, а во подвелебитскиот канал дури 150 km/h, соопштила хидрометеоролошката станица Марјан.

Студениот бран кој денес, ден по календарскиот почеток на есента, ја погодил и БиХ, го донел првиот снег во населбите околу Прокошкото езеро, на Бјелашница, каде во 14 часот биле измерени минус три степени.

Снег паднал и во делови на Влашича, соопштил Федералниот хидрометеоролошки завод на БиХ.