Македонија Случувања

Падна и цената на плинот (ТНГ), ова е новата цена!

После драстичното намалување на течните горива ноќеска на повеќето малопродажни објекти плинот веќе е 32 денари по литар, додека за останатиот дел објекти ќе намалуваат после полноќ, каде некаде би бил и 31,5 ден од литар.

После серија од две големи намалувања на бензините, ова е прво намалување на цената на течниот гас, кој знаеме дека не подпаѓа под регулаторна комисија.