Скопје Случувања

На познатиот Македонски зурла-мајстор Џејљо Дестановски му се украдени инструментите (ФОТО)

На познатиот Македонски зурлаџија и познат интерпретатор на Македонската музичка сцена почитуваниот наш пријател Џејљо Дестановски пред околу 2 часа му се украдени своите дувачки инструменти кои биле сместени во куферот.

Сите кои што би можеле да помогните или дојдете до било каква информација ве замолуваме да не контактирате на нашата фејсбук страница или на 076211880 бидејќи како што нашиот пријател се изјасни на својот фејсбук профил, сите инструменти, гајда, зурла и кавал како и самиот куфер се со неговото име.

Да помогнеме, ви благодариме!